fbpx

Rólunk

Budapest északi határában,  a Pilis festői környezetébenimmár negyedik éve, egy többmilliárdos beruházással hívták életre a hazai strandélet legizgalmasabb vízpartját, a Budapest tengerpartjaként elhíresült Lupa Beach-et és Öböl Strandot. A Lupa egy új minőséget hozott a nyári vízparti időtöltés terén a családoknak, a vízisportot kedvelőknek, a baráti társaságoknak, mindazoknak, akik a nyarat egy Karibi hangulatú, fehérhomokos vízparton képzelik el, egy változatos gasztronómia kínálatú beach-en.

Mostantól pedig már a horgászat szerelmesei is élvezhetik a tó adta páratlan lehetőségeket – éjjel nappal.

Az egykori kavicsbánya története immár mintegy 80 évre tekint vissza és horgászati szempontból rendkívül izgalmas és „élményes” kalandokat kínál. A víz felszín több mint 90 hektáros, a vízmélyég 1,5-10 m között változik. A meder sűrűn tagolt törésekkel, púpokkal, platókkal, árkokkal és kagylópadokkal valamint számos vízalatti akadó is izgalmasabbá teszi a horgászatot.

Páratlan a Lupa halállománya is. A tó korából következően a víz tartogathat igazi „matuzsálem”pontyokat, amurokat, süllőket, sügéreket, compókat, aranykárászokat, különböző keszegféléket és harcsákat is. A szóbeszéd szerint még kecsegék és márnák is élnek a vízben, 2017 októberében még szivárványos pisztrángot is fogtak. 2017-től újrakezdődött a víz halállományának frissítése, mely során több tonna háromnyaras ponty, 150db 10-15 kg körüli anyaponty, megközelítőleg 800 db  kétnyaras csuka, illetve aranykárász került első körben telepítésre és folyamatosan folytatódott több őshonos halfajunkkal. A Lupa a bojlis közösség körében már korábban is legendásnak számított és a tó igazi paradicsomként szolgál a pergető horgászok szerelmeseinek is, mivel egyedülálló csapósügér állománnyal rendelkezik. Nem ritkák a 32-34 cm-es fogások sem, illetve 1984-ben az országos rekordot is itt fogták, 1,87 kg-mal.

Ha szereted a kihívásokat, és kipróbálnád tudásodat, akkor látogass ki hozzánk és szerezz életre szóló élményeket!

HOL TALÁLSZ MEG MINKET?

TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL

Az 5-ös számú HÉV-vel Budakalász állomásig, majd onnan mintegy
20 perces sétával, de strandszezonban elektromos kisbuszok
szállítják az utasokat. Menetrend: 10 – 15 percenként

AUTÓVAL

Budapest felől a 11-es főúton Szentendre irányában a Lupa-szigeti
leágazásnál jobbra kell fordulni a Duna felé – a Lupaszigeti úton
haladva -, és a tábláinkat követve lehet eljutni a horgászat
bejáratához. A Hermes kertészeti áruháznál balra kanyarodva
egészen a tó végéig.

BICIKLIVEL

Budapest felől a 11-es főúton Szentendre irányában a Lupa-szigeti
leágazásnál jobbra kell fordulni a Duna felé – a Lupaszigeti úton
haladva -, és a tábláinkat követve lehet eljutni a horgászat
bejáratához. A Hermes kertészeti áruháznál balra kanyarodva
egészen a tó végéig.

PARKOLÁS

A horgászatra van lehetőség autóval beállni egészen a horgászállásig, de bizonyos területeket környezetvédelmi okokból nem lehet gépjárművel megközelíteni. Személyzetünk csónakkal, vagy elektromos kisautóval segít a bepakolásban.

LUPA OFFICIAL

Lupa THK Egyesület
CÍM: 2011 BUDAKALÁSZ, TÓ UTCA 1.
0670-428-6597